Rozmowa Dnia Radia Wrocław - 18.05.2023 r.

Dziś w Rozmowie dnia wystąpiła posłanka Agnieszka Dziemianowicz-Bąk.

"PiS czeka do wyborów. Wystarczy sięgnąć do "sejmowej zamrażarki"" - mówiła Agnieszka Dziemianowicz-Bąk.

Rozmowa była na temat:

- (...) - mówiła w studiu Radia Wrocław Agnieszka Dziemianowicz-Bąk i tłumaczy, że Lewica już dawno mówiła o waloryzacji 500+ i "lekach za 5 złotych",

Polityka społeczna powinna być na liście priorytetów - uważa (...) i mówi, że nie potrzebujemy budowy CPK, czy odbudowy Pałacu Saskiego,

- (...) tłumaczyła, że pensje dla nauczycieli powinny być wypłacane bezpośrednio z budżetu państwa, a nie przez samorządy,

- (...) tłumaczy, że odbudowa Pałacu Saskiego mogłaby poczekać i lepiej przeznaczać środki na budowę mieszkań,

- (...) mówi, że Polki boją się zakładać rodziny i rodzić dzieci w Polsce,

Kobiety powinny mieć równą reprezentację we władzach (...),

Każde ugrupowanie ma prawo do wyboru własnej drogi - (...),

Lewica będzie szła, wszystko na to wskazuje, w jednym lewicowym bloku - komentowała w Radiu Wrocław (...).

Więcej o rozmowie na stronie Radia Wrocław.

2023 05 18 Rozmowa Dnia Radia Wrocław Agnieszka Dziemianowicz Bąk