Priorytety programowe Nowej Lewicy w Radomiu w części dotyczącej zagadnień lokalnych m. Radomia przekazane władzom Miasta.

Realizacja priorytetów prgramowych w części dotyczących zagadnień lokalnych przekazana  władzom Miasta Radomia.

W ubiegłym tygodniu władze Nowej Lewicy przekazały Prezydentowi Miasta Radomia oraz Przewodniczącej Rady Miejskiej VIII kadencji w Radomiu priorytety programowe uchwalone na Kongresie Zjednoczeniowym Nowej Lewicy w Radomiu z dnia 26 lutego 2022r. dotyczące najważniejszych zagadnień funkcjonowania i rozwoju naszego Miasta. Mamy nadzieję, a wręcz oczekujemy, że nasze uwagi i propozycje znajdą swoje odzwierciedlenie w Strategii Rozwoju Naszego Miasta i jego funkcjonowaniu. Zgodnie z Ustawą o samorządzie gminnym oczekujemy od władz Radomia odpowiedzi nt. naszych wniosków i postulatów.

Poniżej prezentujemy kopie pism skierowanych do władz Miasta Radomia:

Logo_Lewica_-_04.2021_-_5_copy.png                                                                                                 Radom, dnia 24 marca 2022r.

Szanowny  Pan

Radosław  Witkowski

Prezydent Miasta  Radomia

W  imieniu  władz  Nowej  Lewicy  w  Radomiu, przesyłam  w  załączeniu   priorytety programowe naszej  organizacji ,  dotyczące  najważniejszych  dla   lewicy   radomskiej,   spraw  związanych z funkcjonowaniem i dalszym  rozwojem miasta Radomia [II. Zagadnienia lokalne].

W  przesłanym  dokumencie   zawarliśmy   uwagi  oraz  wnioski, które  zostały  zgłoszone  przez  przedstawicieli  partii  Nowej  Lewicy  w  Radomiu   w  trakcie  przygotowań  oraz  podczas  obrad   Kongresu  Zjednoczeniowego  Nowej  Lewicy  w Radomiu ,  który  odbył  się  w  dniu 26 lutego 2022r. w  Radomiu.

W  oparciu  o  art.  18b ustawy  z dnia 08 marca 1990 r. [Dz.U. z r. 1990 nr 16 poz. 19 i zm. Tekst jednolity Dz.U. z 2022r. poz. 559]  o  samorządzie gminnym uprzejmie  prosimy   o  wnikliwe  rozpatrzenie  zgłoszonych  przez  nasze  środowisko  postulatów , zawartych  w  niniejszym  piśmie  oraz  o  powiadomienie  naszej  organizacji  o  podjętych    działaniach.

Wyrażamy  nadzieję   ,że nasze  wnioski  i  propozycje  zostaną  wnikliwie  przeanalizowane, a następnie wdrożone, z korzyścią dla społeczeństwa  naszego miasta.

Z  poważaniem

Przewodniczący Rady  Miejskiej  Nowej Lewicy w Radomiu

Waldemar  Kaczmarski

Załączniki:

1. Wyciąg z Uchwały Nr 4 z dnia 26 lutego 2022r.

w części dotyczącej Zagadnień Lokalnych.

_____________________________________________________

Logo_Lewica_-_04.2021_-_5_copy_copy.png                                                                                        Radom, dnia 24 marca 2022r.

Szanowna  Pani

Kinga Bogusz

Przewodnicząca Rady Miejskiej

VIII kadencji w Radomiu

Z  poważaniem

Przewodniczący Rady  Miejskiej  Nowej Lewicy w Radomiu

Waldemar  Kaczmarski

Załączniki:

1. Wyciąg z Uchwały Nr 4 z dnia 26 lutego 2022r.

w części dotyczącej Zagadnień Lokalnych